Diëtiste in de Zwangerschap

Salu Diëtistenpraktijk Amsterdam

Diëtist in de Zwangerschap

Een diëtiste in de zwangerschap kan helpen om een gezonde leefstijl in de zwangerschap te behouden, handhaven en te bereiken. Ook kan zij helpen om een gezond eetpatroon te verkrijgen. Dit zou je vanaf het eerste trimester al kunnen doen, omdat je hier zelf behoefte aan hebt. Het kan ook zijn dat wij een advies geven hiervoor naar aanleiding van jouw intake bij ons. Het kan ook zijn dat je later in de zwangerschap hulp nodig hebt van een diëtiste.

Diabetes Gravidarum – Zwangerschapssuiker

In de zwangerschap werkt het hormoon insuline minder goed dan normaal. Dit hormoon heb je nodig om suiker in je bloed af te breken. Bij veel zwangeren gaat dit goed en geeft deze tijdelijke aanpassing geen problemen. Bij 1 op de 15 vrouwen heeft dit wel effect en wordt er ‘zwangerschapssuiker’ ontwikkelt. De medische term hiervoor is ‘diabetes gravidarum’. Na de zwangerschap zie je dat het lichaam weer zoals vanouds gaat werken en heb je geen diabetes meer.

Op het moment dat er diabetes wordt vastgesteld in de zwangerschap sturen we je door naar de diëtiste van Salu: Saskia Dorhout-Mees. Samen met Saskia wordt er gekeken naar jouw eetpatroon en dieet. Mogelijk vinden hier adviezen en aanpassingen plaats. Vervolgens houd je gedurende een aantal weken zelf jouw suikers (glucose) bij. Vaak zijn de suikers met een dieet onder controle. Er vindt dan geen verwijzing plaats naar het ziekenhuis. Als blijkt dat de suikers toch te hoog blijven vindt er wel een verwijzing naar het ziekenhuis plaats.

Contact

Op het moment dat er zwangerschapsdiabetes wordt vastgesteld zullen wij de verwijzing naar Salu voor je regelen. Zij nemen dan contact op met jou, maar je mag ook zelf meteen contact opnemen met Salu.

E: info@saludietist.nl
T: 06-48132772 (Saskia)

Elke donderdagmiddag zit Saskia ook op onze locatie in Oost:

Eerste van Swindenstraat 551a-b
1093LC Amsterdam

Consulten kunnen fysiek zijn of via videobellen.

Wilt u meer informatie?

Neem contact op