Q&A Coronavirus

Vorige week zijn wij, samen met de andere verloskundigenpraktijken in Oost, een wekelijkse Q&A zoomsessie over het COVID-19 virus gestart. De komende weken zal deze elke donderdag om 10:00 plaatsvinden, wisselend in het Nederlands en Engels. Er zullen elke sessie 2 verloskundigen aanwezig zijn van 1 van de praktijken in Oost.

Wij zullen zwangeren vanaf 30 weken zwangerschap uitnodigen via de mail. Opgeven kan dan via het mailadres die in de mail wordt genoemd. Hierna zal er een link naar de zoomsessie worden verstuurd. Het is dan mogelijk om alvorens de zoomsessie vragen in te leveren via de mail, anders kan dit via de chat tijdens de zoomsessie kunnen.
We hopen dat we hiermee zo veel mogelijk jullie vragen kunnen beantwoorden!

Coronavirus

Lieve dames en partners,

Jullie zullen inmiddels wel op de hoogte zijn van de verscherpte maatregelen ten aanzien van het coronavirus. Hierbij toch nog even alles op een rijtje. Het belangrijkste is:
🔸Werk zoveel mogelijk thuis als dit kan
🔸Vermijd grote groepen
Bij milde verkoudheidsklachten:
🔹Blijf thuis en zeg de afspraak bij ons af!!
🔹Vermijd sociale contacten.
Vooralsnog gaan de bevalvoorlichtingen in het NL en ENG bij ons door.
Voorlopig zullen wij op het spreekuur en bij de kraamvisites ook geen hand geven.

Wat verder nog belangrijk is om te weten:
🔸Neem de hygiënemaatregelen in acht: was je handen regelmatig, hoes en nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en geef mensen het liefst geen hand.
🔸Ben je zwanger dan hoef je je geen extra zorgen te maken, het verloop van het virus is hetzelfde voor zwangeren als voor niet-zwangeren.
🔸Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen bij de baby.
🔸Er is een kleinschalig onderzoek geweest bij 9 zwangere vrouwen met het coronavirus. Daaruit was de voorlopige conclusie dat het virus NIET overgedragen kan worden aan de baby in de buik.
🔸Bij de pasgeboren baby en in de kraamweek met al het bezoek is het vooral belangrijk om op de hygiëne te letten!
Voor meer informatie kijk dan op de volgende websites:

www.rivm.nl

www.rijksoverheid.nl

www.ggd.amsterdam.nl

www.deverloskundige.nl

Verandering in het team

Vanaf januari zullen er wat veranderingen plaatsvinden in het team. Sinds december is Inge Smelik werkzaam bij ons. Zij vervangt Marjo die met zwangerschapsverlof is.

Deze maand is ook Leyla voor het laatst. Zij doet de laatste diensten en spreekuren deze maand. Zij zal daarna overgenomen worden door Daphne van der Heijden. Daphne is deze maand al begonnen met werken.

Accupunctuur op van Swinden!

Accupunctuur op van Swinden!

Per Februari is Lyanne Woltjer werkzaam op onze locatie in Oost aan de Eerste van Swindenstraat. Zij is accupuncturist en heeft een praktijk voor moeder en kind in Amsterdam Oost.
Je kunt bij Lyanne terecht voor de volgende klachten:

  • Bij ondersteuning kinderwens
  • Ondersteuning bij je IUI, IVF of ICSI procedure
  • Voor een gezonde en ontspannen zwangerschap
  • Voorbereiding op een voorspoediger bevalling

Lyanne behandeld ook baby’s en kinderen, bijvoorbeeld met slaapproblemen. Dit uiteraard zonder naalden.

Voorlichting over borstvoeding op IJburg!

 

De Boezemvriend geeft haar borstvoedingscursus nu ook op onze locatie op IJburg. Elke derde zaterdag van de maand ben je van harte welkom!
De borstvoedingscursus is bedoeld voor jou en je partner om algemene kennis te verkrijgen over borstvoeden en de eerste veertig dagen van jullie kindje. Tijdens deze cursus wordt alles rondom de borstvoeding besproken zodat je goed geïnformeerd van start kunt gaan: goed aanleggen, genoeg melk en andere onderwerpen zoals inzicht in het gedrag en taal van je pasgeboren baby. Daarnaast krijg je belangrijke handvatten voor deze mooie periode. De borstvoedingscursus vindt plaats tegen het einde van je zwangerschap.

Voor meer informatie zie

https://deboezemvriend.nl/blogs/borstvoedingscursus/borstvoedingscursus

Spreekuur in de meer

Goed nieuws! We hebben er een nieuwe spreekuurlocatie bij. Sinds 1 april 2018 doen wij op woensdagochtend spreekuur bij Fysiopraktijk ‘de Meer’. Heb je interesse om hier je vervolgcontroles te doen laat dit dan weten aan onze verloskundige of assistente.
Fysiopraktijk ‘de Meer’ biedt ook Fit&Zwanger.