Kraamtijd

Na de bevalling volgt de kraamweek. Een periode van samen kennismaken en het vormen van een gezin. Wij ondersteunen jullie daarin samen met de kraamverzorgende

Verloskundige

Wij als verloskundigen zijn medisch eindverantwoordelijk voor jou en de baby. Wij komen in de eerste week een aantal keren op huisbezoek om te kijken of alles goed verloopt. We bespreken in deze visites hoe je de bevalling ervaren hebt, hoe je herstel verloopt en hoe het met jullie kindje gaat. Uiteraard zijn we voor vragen en zorgen telefonisch bereikbaar op het spoednummer.

Wanneer je tijdens je zwangerschap en bevalling gecontroleerd bent door het ziekenhuis ben je ook bij ons welkom voor je controles in de kraamtijd. Je kunt hiervoor je voorkeur aangeven in het ziekenhuis waar je gecontroleerd wordt, maar als je het fijn vindt om in de zwangerschap alvast een keer kennis te komen maken kan je het aanmeldformulier invullen, onze assistente neemt dan contact met je op om een afspraak te maken. Vermeld hierop wel dat het alleen om je kraambedcontroles gaat om misverstanden te voorkomen.

Kraamverzorgende

De kraamverzorgende komt bij jullie thuis voor de verzorging van moeder en baby.  Zij geeft uitleg over de verzorging en de voeding van de baby en doet een aantal medische controles. Ook begeleidt de kraamverzorgende bij de (borst)voeding met de nodige aandacht en adviezen. Afhankelijk van het aantal uren dat het kraambureau en de verzekering je heeft toegekend zal de kraamverzorgende ook licht huishoudelijk werk verrichten wanneer daar behoefte aan is.
Bij een thuisbevalling is de kraamverzorgende al tijdens de bevalling aanwezig om ons te assisteren. Wanneer je in het ziekenhuis bent bevallen, dan bel je de kraamverzorgende zodra je naar huis mag.

Meer informatie?

Neem contact met ons op