Tarieven

Voor vrouwen jonger dan 21 jaar wordt anticonceptie vergoed vanuit de basisverzekering. Voor vrouwen die ouder zijn dan 21 jaar vervalt deze vergoeding. Indien je aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat je verzekering wel (een deel) vergoed. Let hierbij op, want het kan wel zijn dat dit vanuit je eigen risico betaald dient te worden. Neem contact op met je verzekering voor meer informatie over een eventuele eigen bedrage, de hoogte van de vergoeding en je eigen risicobijdrage. Ben je niet verzekerd, dan betaal je de anticonceptie zelf.
Aanschaf van de spiralen kan op twee manieren. Je kunt van ons een recept krijgen en deze zelf indienen bij jouw apotheek. Deze dient de rekening voor het spiraal dan rechtstreeks in bij je zorgverzekeraar indien je recht hebt op vergoeding.
Wij kunnen het spiraal ook voor je bestellen en laten bezorgen bij ons op de praktijk. Hiervoor ontvang je een factuur per mail die je binnen drie werkdagen dient te betalen. Deze factuur kan je daarna zelf indienen bij je zorgverzekeraar.

Het plaatsen/verwijderen van een spiraal wordt door de meeste verzekeraars (deels) vanuit je basisverzekering vergoed. Indien je verzekering niet het gehele bedrag vergoed of je niet verzekerd bent dien je het resterende bedrag zelf te betalen. Je ontvangt hiervoor een factuur van ons.
Na het plaatsen van je spiraal doen we standaard een telefonische nacontrole om te horen of er nog klachten zijn. Indien je een echo wenst ter nacontrole dien je deze zelf te betalen.

Mirena
Hormoonspiraal
149
Kyleena
Hormoonspiraal
154
T-safe
Koperspiraal
70
Plaatsing spiraal
incl. telefonische nacontrole
63,53
Controle echo
6 weken na plaatsing
35
Verwijderen spiraal
63,53

Wilt u meer informatie?

Neem contact op